dodenherdenking en de doop

Vandaag een jaar geleden heb ik mij in de overtuiging dat YHWH de enige God, Jezus van Nazareth de enige weg naar het Leven en de Heilige Geest Gods Kracht die mij hiertoe aanzette en die mij mijn leven lang verder zal leidden is.
Ja, dat lees je goed. Vandaag een jaar geleden. Op dezelfde dag waarop we ieder jaar de doden uit de oorlog herdenken.

Op diezelfde dag, liet ik mijn oude zelf achter in het doopwater en stond op. Gestorven in Christus, en met Hem opgestaan. Klaar om mijn Kruis op me te nemen en Hem te volgen.

En ik weet dat er ook in de oorlogen, waarvan we vanavond de sterfgevallen zullen herdenken, mensen in die overtuiging zijn overleden. En ook vele mensen die behoorden tot Gods oogappel: het volk van Israël.

Ik zal denken aan de mensen die onschuldig waren, maar toch moesten sterven, de mensen die ‘anders’ waren dan ‘normaal’ was in de ogen van de wereld en daar hun leven voor hebben gegeven, de mensen die streden, misschien omdat de staat hen verplichtte dat te doen en misschien om hun eigen overtuiging, de mensen die zich inzette voor wat goed was, die zich inzette voor degene die vervolgd werden, uit hun persoonlijke overtuiging en daar hun leven voor hebben moeten geven.

En als ik vanavond 2 minuten stil ben, zal ik denken aan Jezus. Ik zal mijn ogen op Hem richten. En ik zal weten, dat in welke oorlog ik dan ook terecht zal mogen komen in mijn leven, in welke strijd ik me ook zal bevinden, ik kan altijd bij Hem terecht en als ik mijn blik op Hem richt, zal God me bijstaan.

Waarvoor ben jij stil vandaag?

Advertenties

Over Ces

Mijn blog is bedoeld om mijn gedichtjes en verhalen te delen, te spreken over geloof en welke andere onderwerpen ik dan ook maar wil bespreken. Veel leesplezier.
Dit bericht werd geplaatst in geloof, Persoonlijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op dodenherdenking en de doop

 1. daan zegt:

  erg mooi beschreven;)

 2. thatfullmoonguy zegt:

  Gefeliciteerd met je jubileum/verjaardag!
  Over de twee minuten: het gaat altijd alle kanten op . Is ook niet erg, denk ik. Ik denk aan de gruwelijke wreedheid en neem me niet kwalijk, domheid van de nazi’s… Het fanatisme om dom dóór te gaan… (vind ik zo onbegrijpelijk). Het onrecht om hele bevolkingen te muilkorven, gijzelen, vermoorden. Het verraad door Nederlanders. De ongelooflijke moed en goedheid van sommigen, als je onze bevrijders meerekent natuurlijk zeer velen. De enorme luxe die ik heb, doordat ik zeker weet dat mijn ouders goed waren in de oorlog…. Je zult maar kind zijn van nsbers of nederlandse nazi’s…
  Veel onbegrijpelijkheden, vragen nog steeds ook. Maar ook de zekerheid dat recht en goedheid óók sterk zijn in de mens, en dat die kunnen zegevieren.
  Dus 🙂

 3. thatfullmoonguy zegt:

  Heyyyyy jij zit natuurlijk met examenspanning!!!! Heel veel sterkte nog…. (ik loop soms iets achter, zucht).

 4. thatfullmoonguy zegt:

  Duim, duim………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s