DIY Pianolegging/-broek

Sinds een tijdje interesseer ik me weer meer in kleding en heb heel veel zin om zelf creatief aan de slag te gaan. Zoals sommige van jullie wel weten, maar velen waarschijnlijk ook niet, houd ik niet zo van kleding die in de mode is en onderscheid me graag van anderen. Dat maakt zelf kleding ontwerpen en maken ook zo leuk: niemand anders heeft het. Maar toch doorbreek ik dat door jullie een voorbeeld te laten zien van iets wat ik gemaakt heb, zodat jullie het na kunnen maken. Maar ja, als ik er ooit anderen mee zie lopen, dan weet ik in elk geval wel, dat ik dit keer de trendzetter ben geweest. 😉

Het ontwerp waar ik het over heb is de pianobroek of pianolegging. Ik had een keer een paar witte broeken in mijn kast liggen die ik nooit droeg en dacht toen dat het er misschien wel leuk uit zou zien als ik er pianotoetsen op zou tekenen. Dus dat heb ik gedaan. Een van deze is inmiddels te klein geworden en ik heb hetzelfde gedaan met een oude legging.

Pianobroek

Om deze na te maken heb je een witte broek of legging nodig, een zwarte textielstift en een liniaal.

– Bepaal eerst hoeveel van de broek je onder wil tekenen. Bij de broeken heb ik een halve broekspijp gedaan en bij mijn legging een hele pijp, maar dat kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Zet vervolgens een rechte lijn aan het einde van de toetsen als je niet een hele broekspijp onder wil tekenen.

– De witte toetsen moeten ongeveer 2 cm breed worden, dus zet na elke 2 cm een zwarte streep.

– Daarna is het tijd voor de zwarte toetsen, dat is het grootste werk. Let op welke toon je begint en zorg dat je geen zwarte toetsen te veel tekent. Ik raad aan eerst een dun streepje te zetten op elke lijn waar een zwarte toets moet komen. Het makkelijkste is om je piano te beginnen op een C of een E. Na de C heb je 2 zwarte toetsen (met daartussen natuurlijk een witte), vervolgens wordt er één over geslagen en volgen er drie. Ik raad aan de zwarte toetsen 1 cm breed te maken en ongeveer 3/4 van de lengte van de witte in beslag te laten nemen.

Als laatste vind ik het belangrijk dat je deze broek alleen draagt als je ook daadwerkelijk een toetseninstrument bespeelt. Ik vind het niet kunnen als iemand rondloopt met een pianobroek, zonder ook daadwerkelijk piano te spelen.

Ik wens iedereen die zin heeft gekregen om deze na te maken veel succes en plezier. 🙂

Advertenties

Over Ces

Mijn blog is bedoeld om mijn gedichtjes en verhalen te delen, te spreken over geloof en welke andere onderwerpen ik dan ook maar wil bespreken. Veel leesplezier.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op DIY Pianolegging/-broek

 1. Ilse zegt:

  Grappig idee! Ik ben nu wel benieuwd hoe het eruitziet als je het aan hebt!

 2. thatfullmoonguy zegt:

  Haha, knap bedacht. Ikzelf ga het niet maken, verwacht ik… maar ik ben benieuwd of je mensen tegen gaat komen die dit dragen! Zo’n broek zou ook kunnen betekenen dat je graag bespeeld wordt, trouwens.. voor sommigen misschien een optie.

  • Ces zegt:

   Haha Vriendinnen speelden wel eens voor de grap een liedje op mijn broek waarbij ze met hun stem het geluid erbij produceerden.

   • thatfullmoonguy zegt:

    Dat is dus het leuke van originele kleren hè! Je krijgt wel reakties (hopelijk leuke, maar dat kun je niet altijd garanderen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s