Geduld – Weesweek #1

Klik hier voor een blogje waarin ik deze blogserie uitleg.

Jezus droeg de discipelen op om te wachten met hun verkondiging tot de Heilige Geest was neergedaald om hen te helpen. Daarom wil ik vandaag kijken naar geduld en gelovig hopen en wachten op God.

Handelingen 1:4-9 en 12-15
“Toen hij bij hen was, droeg hij hen op: ‘Ga niet weg uit Jeruzalem, maar blijf daar wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in vervulling zal gaan. Johannes doopte met water, maar binnenkort worden jullie gedoopt met de Heilige Geest.’ (6) Zij die bijeengekomen waren, vroegen hem: ‘Heer, gaat u dan binnen afzienbare tijd het koningschap over Israël herstellen?’ Hij antwoordde: ‘Het is niet jullie zaak om te weten wat de Vader in zijn macht heeft vastgesteld over de tijd en het ogenblik waarop deze gebeurtenissen zullen plaatsvinden. Maar wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van mij getuigen in Jeruzalem, in Judea en Samaria, tot aan de uiteinden van de aarde.'”
“Daarop keerden de apostelen van de Olijfberg terug naar Jeruzalem. Deze berg ligt vlak bij de stad, op een sabbatsreis
 afstand. Toen ze in de stad waren aangekomen, gingen ze naar het bovenvertrek waar ze verblijf hielden: Petrus en Johannes, Jakobus en Andreas, Filippus en Tomas, Bartolomeüs en Mattheüs, Jakobus, de zoon van Alfeüs, en Simon de Ijveraar en Judas, de zoon van Jakobus. Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed, samen met de vrouwen en met Maria, de moeder van Jezus, en met zijn broers.”

In vers 6 zien we dat de apostelen niet wisten welke belofte Jezus bedoelde. Ze konden dit ook nog niet begrijpen, omdat de Geest de betekenis van de profetieën nog niet aan hen had geopenbaard.

De discipelen wisten niet wat er zou gaan gebeuren en wanneer. Maar geduldig en gelovig vertrouwden zij op Jezus. In de evangeliën staat ook dat ze God prezen “ookal twijfelenden enkelen nog”.

Het kan soms moeilijk zijn te geloven als we de omstandigheden niet begrijpen. Of als God ons vraagt geduld te hebben, als dingen niet komen op onze tijd komen. De Bijbel leert ons om God te prijzen onder alle omstandigheden en te bidden als het zwaar is. Hij houdt ons vast, daarop mogen wij vertrouwen.

Advertenties

Over Ces

Mijn blog is bedoeld om mijn gedichtjes en verhalen te delen, te spreken over geloof en welke andere onderwerpen ik dan ook maar wil bespreken. Veel leesplezier.
Dit bericht werd geplaatst in geloof en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Geduld – Weesweek #1

  1. Pingback: Rationeel geloven – Weesweek #2 | C-flatpoetry

  2. Pingback: De eerste gemeente – Weesweek #3 | C-flatpoetry

  3. Pingback: Ruach, levensadem – Weesweek #4 | C-flatpoetry

  4. Pingback: Opgestaan tot geestelijk leven – Weesweek #5 | C-flatpoetry

  5. Pingback: De vruchten van de Geest – Weesweek #6 | C-flatpoetry

  6. Pingback: Gaven van de Geest – Weesweek #7 | C-flatpoetry

  7. Pingback: Het koninkrijk van God – Weesweek #8 | C-flatpoetry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s