Het koninkrijk van God – Weesweek #8

Dit blogje is deel van een serie.
Klik hier, hier, hier, hier,hierhierhier en hier voor de eerdere delen.

Tijd voor de laatste weesweekblog. Vandaag wil ik kijken naar het koninkrijk van God en de taak van de Heilige Geest hierin. Ik ga er hierin vanuit dat het koninkrijk van God zowel de heerschappij van God in de mens op aarde als het koninkrijk van God dat zal komen.

“Vraag je dus niet bezorgd af: “Wat zullen we eten?” of: “Wat zullen we drinken?” of: “Waarmee zullen we ons kleden?” – dat zijn allemaal dingen die de heidenen najagen. Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben. Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.”
Mattheüs 6:31-34

Het koninkrijk van God is de heerschappij van God in het leven van mensen. De Geest speelt hier een hele belangrijke rol in. De Geest heerst namelijk in de harten van gelovigen.

Het zoeken van Gods koninkrijk betekend zoeken naar wat God van ons wil en ons daar vervolgens aan onderwerpen. Zijn heerschappij in ons leven aannemen. Als we Hem laten heersen in ons leven is er geen reden om ons zorgen te maken om aardse zaken. Dit zijn niet perse onbelangrijke zaken, zoals we ook zien in de tekst hierboven, maar het zijn geen geestelijke zaken. De Geest is belangrijker dan alles in ons leven op aarde.

Naast het koninkrijk van God nu is er ook het koninkrijk van God in de toekomst, als Jezus terugkomt. Dit is wanneer Gods koninkrijk daadwerkelijk voor iedereen merkbaar zal worden. Het zal niet langer slechts geestelijk zijn, maar zichtbaar worden.

Wij zijn nu als christenen op aarde gezanten van het koninkrijk van de hemel dat komen gaat. Hierom moeten wij, met Gods Geest, dus ook het beeld van dit komende koninkrijk uitdragen. Ook is het onze verantwoordelijkheid om de komst van dit koninkrijk te verkondigen.

Door de heerschappij van de Heilige Geest in ons leven maken we dus deel uit van het koninkrijk van God. Hij heerst in ons en is onze koning. Een geestelijke koning. Maar eens als hij terugkomt zal hij zijn heerschappij op aarde herstellen en recht verschaffen. Dan zal het koninkrijk van God voor iedereen zichtbaar worden.

-Hoe denk jij over het koninkrijk van God en waarin zie je zijn heerschappij terug?

Advertenties

Over Ces

Mijn blog is bedoeld om mijn gedichtjes en verhalen te delen, te spreken over geloof en welke andere onderwerpen ik dan ook maar wil bespreken. Veel leesplezier.
Dit bericht werd geplaatst in geloof en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Het koninkrijk van God – Weesweek #8

  1. Pingback: Terug gaand naar de originele naam – Jeshuaist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s